Kartuş ve toner arasındaki fark nedir?


 İlk olarak, kartuş nedir? Basitçe söylemek gerekirse, bir kaset; yazıcıdaki mürekkebi gösterebilir. Kartuşlardaki sıvı mürekkep, yazıcı kağıdına yazdırıldığını gösteriyor. Peki toner nedir? Toner, bir lazer yazıcı toner kartuşu veya fotokopi makinesi kullanılarak kağıda basılan görüntüleri ve metinleri üretmek için kullanılan bir toz karışımıdır. İki ürün arasındaki temel fark; Toner mürekkebi toz baskıya hazırlarken kartuş ısınır ve yazıcıdan gelen sinyale göre mürekkebi püskürterek basar.


Toner ve kartuş arasındaki temel farklardan biri, sağladıkları çıktı sayısıdır. HP kartuşları veya Brother kartuşları gibi ürünleri satın almadan önce, kartuşunuzun sağlayacağı kopya sayısını belirlemek için ürün bilgilerini dikkatlice incelemelisiniz. Tonerler ile mevcut baskı sayısı 5.000'e ulaşabilir. Ancak, tonerin sağladığı tam çıktı sayısını bilmek ve hangi markayı kullanacağınıza karar vermek için Canon toner ve Xerox toner gibi ürünler hakkında ayrıntılı bilgilere bakmanız gerekir.


Kartuş ve toner nedir?

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, büyük kağıt boyutlarına yazdırmayı tercih eder. Kartuşlar kağıda yatay olarak yazdırıldığı için işlem çok daha hızlıdır. Lazer toner yazıcılarda, kağıt boyutu arttıkça maliyetlerin önemli ölçüde artması için tonerin büyümesi gerekir. Bu nedenle, tonerler küçük baskılar için daha iyi olsa da, büyük kağıtlar için kartuşları seçmek daha iyidir.


https://konyakartus.com/Toner ve kartuş malzemesi boşaldığında ürün yeniden doldurulabilir. Toner tozu kullanıldığında kartuşa mürekkep eklenir. Her koşulda iyi baskı için orijinal toner seçmelisiniz. Ürünlerin özelliklerine ve renklerine göre Brother toner, Canon toner, HP toner ve Oki toner gibi farklı markalardan seçim yapabilirsiniz. Kartuşta da orjinal ürünlere yönelmekle birlikte farklı renk seçenekleri için Canon kartuş ve Epson kartuş modellerindeki gibi kartuş setlerine de bakabilirsiniz. 


Tonerli ya da Kartuşlu Yazıcı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoğun şekilde çıktı alınan ofislerde ve iş yerlerinde hem ekonomik hem de pratik olması adına tonerli yazıcı tercih edebilirsiniz. Daha az çıktı alınan ofislerde veya evlerde kullanmak için ise hem baskı kalitesi, hem hızı hem de fiyat avantajı yönünde kartuşlu yazıcılar daha işlevsel olabilir. Bunun yanı sıra yazıcı seçerken o yazıcının kullandığı kartuşa da çok dikkat etmek gerekir. Özellikle önceden dolum yapılıp yapılamadığını mutlaka detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Önemli bir nokta da tonerin çipli olup olmadığıdır. Toner yongaları, tam performanslı toner kullanımını engeller ve maliyetleri artırabilir. Bu nedenle seçim yapılırken bu detaylara daha fazla dikkat edilmelidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konya Kartuş Firmamız Hakkında